Iritirane oči

 

Da li se brinete o svom telu dovoljno dobro? A šta je sa vašim očima?

Sedite satima ispred računara ili TV ekrana i svakodnevno naprežete svoj vid. Vaše oči su često izložene klima-uređaju, lošem osvetljenju i mnogim drugim faktorima. Kažemo da je naš vid najvažnije čulo, ali naša briga o očima je minimalna, a trebalo bi da bude prirona kao što je pranje ruku ili pranje zuba. 

Čovek je vizuelno stvorenje. Vizuelno primamo više od 80% informacija iz spoljašnjeg okruženja. Kada sagledamo stvari iz ove perspektive, vid je naše najvažnije čulo. Danas mnogi faktori utiču na naše oči. Naravno, nje moguće u potpunosti eliminisati uticaj ovih faktora, ali je moguće smanjiti broj faktora rizika i to svakodnevnom brigom za naše oči. Ne možemo da sprečimo mnoge probleme oka, ali pomoću kvalitetne i redovne higijene očiju možemo da pomognemo našim očima da ostanu u odličnom stanju.

Svakodnevnom brigom za naše oči, možemo da izbegnemo probleme u budućnosti.

Mnogo se govori o potrebi da se zaštitimo, ali manje se govori o zaštiti naših očiju. Pritom, oči su najizloženiji čulni organ. Nudimo vam proizvod koji vam omogućava da se sami aktivno brinete o vašim očima. U isto vreme, ovaj proizvod će biti vaš neprocenjivi prijatelj u slučaju bolesti ili povrede očiju, a možete da budite uvereni da on neće naškoditi vašim očima ni na koji način.

  • OCUflash – čiste oči zahvaljujući prirodi.
  • OCUflash – kad priroda leči...

Lepo sunčano vreme čini da želimo da svoje slobodno vreme provedemo u prirodi, na planini ili blizu vode. Možda se upravo spremate da krenete na planinu ili na more i zato ne zaboravite da sa sobom ponesete univerzalne kapi za oči, koje će vam biti prva pomoć u slučaju bilo kakvih problema sa očima.

Tokom leta kod određene grupi ljudi ovo godišnje doba donosi probleme i to - alergije. U kompleksnoj terapiji alergija, pored terapije lekovima veoma je važan i deo uklanjanja alergena, na koje, međutim, mnogi pacijenti koji su alergični ne obraćaju dovoljno pažnje. Međutim, ne treba zaboravljati na ispiranje očiju, čime uklanjate alergene i smanjujete verevatnoću da vaše oči budu iritirane. 

Svako od nas je sigurno nekada bio u sitaciji da kada se pogleda u ogledalo, vidi da su mu oči crvene. Šta možete da uradite u situaciji kada vas neprijatno iznenade vaše „crvene oči“? U velikoj većini slučajeva, uzrok pojave crvenila u očima nije ozbiljan, ali vas to ipak zabrinjava. U ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost gubitka vida ili ozbiljnih poteškoća. Vaš višenamenski pomoćnik iz prve pomoći će vam pomoći još jednom. Pametne kapi za oči, koje vašim očima nikada neće naškoditi, već će im uvek samo pomoći. Kapi za oči bez interakcije sa drugim lekovima. Kapi, koje će vam pomoći na nekoliko načina istivremeno: kao sredstvo za dezinfekciju, kao antibiotik, astrigent, protivupalno. U kapima za oči OCUflash koristili smo istu stvar koja je uspešno korišćena vekovima za lečenje očnih bolesti - ekstrakt biljke Vidac (Euphrasia officinalis). Lekovito svojstvo ove biljke je još odavno poznato, tokom drevnih vremena smatrana je veoma važnom lekovitom biljkom, o čemu svedoči grčki naziv ove biljke „euphrasia“ – što na grčkom jeziku znači radost i zadovoljstvo. 

Crvenilo u očima se javlja iz nekoliko razloga. U praksi su najčešći razlozi zapaljenje vežnjače, alergijske reakcije, crvenilo očiju izazvano kombinacijom zamora očiju od gledanja televizije ili prilikom dugotrajnog rada na računaru, zajedno sa loše koordinisanim defektom očiju (kratkovidost, dalekovidost itd.). Reaktivna hiperemija, ili zakrvavljene oči, takođe može izazvati zamor, plač, mehanički nadražaji, kontaktna sočiva, boravak u zadimljenim prostorijama ili posttraumatska stanja. 

Čak i sindrom suvog oka, prilikom koga dolazi do lošeg kvaliteta suznog filma, dovodi do osećaja nelagodnosti. OCUflash u velikoj meri pomaže kod svih gorenavedenih stanja crvenog oka. Jedino sindrom suvog oka OCUflash ne može u potpunosti da reši. U ovom slučaju osim kapi OCUflash, potrebno je koristiti i veštačke suze.